Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

The Unicorn & Pegasus

Tokelau 2014 - Year of the Horse se še vedno uspešno prodaja, o čemer smo poročali že prejšnji teden. Kljub temu, da na tržišče prihaja še več različic tega srebrnika, so se pri podjetju Treasures of Oz odločili, da izdajo še dva druga srebrnika v enaki tehniki in masi.

Srebrnika tako vsebujeta 1 oz srebra čistine 999/1000, premer kovancev je 38,61 mm. Nominala je 5$, na drugi strani kovanca je Ian Rank Broadleyev portret kraljice Elizabete II.  Na voljo bosta tudi reverse-proof (podobno kot proof tehnika, samo da je v tem primeru poliran motiv in ne ozadje) in pozlačena različica obeh srebrnikov. Reverse-proof kovanci bodo imeli naklado 50000 kosov, barvna proof različica bo imela naklado 5000 kosov, standardne proof, antique finish in pozlačene različice pa bodo imele naklado 2500 kosov. Reverse-proof kovanci bodo na voljo v kratkem, barvna proof različica bo prišla na tržišče v sredini januarja. Ostale tri različice se bodo kovale po naročilu, zato je potrebno kontaktirati lokalnega prodajalca.

 

THE UNICORN (Samorog)

Samorog je mitološka žival, upodobljena kot konj z enim samim, napogosteje v spiralo oblikovanim rogom na čelu (iz tega tudi izvira angeško poimenovanje »unicorn«, vzeto iz latinskih besed za eden »unus« in rog »cornus«). V mitologiji naj bi samorog imel tudi kri s čarobnimi zdravilnimi lastnostmi. Po ljudski legendi naj bi njegovo divjo naravo lahko ukrotila le devica.

PEGASUS (Pegaz)

Pegaz je krilati konj iz grške mitologije. Je sin Pozejdona in Meduze.Za slovenski prostor je pomemben, ker je po legendi z udarcem kopita odprl vrelec mineralne vode Roitschocrene v Rogaški Slatini, kot je po grški pripovedki odprl vrelec Hipocrene muzam na Helikonu.

BARVNI POLIRANEC (Coloured proof)

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.