Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Perth Mint - Januar 2014

Kovnica Perth Mint je začela s sprejemanjem naročil za prve srebrnike v letu 2014. V mesecu januarju bojo izdani srebrniki iz serij Australian Megafauna, Mythhical Creatures in Ships That Never Sailed, predstavljeni sta bili tudi srebrni koali.

Australian Megafauna - Diprodoton 

Drugi srebrnik v seriji Australian Megafauna predstavlja Diprotodona, "orjaškega vombata", ki je naseljeval Avstralijo med pleistocenom. Diprotodon je sicer precej večji prednik vombata in koale, v dolžino je zrasel do 3 metre, v višino do 2 metra, tehtal pa je do 2800 kg. Podobo z barvnim ozadjem je oblikoval Peter Trusler, umetnik and zoolog iz Melbourna. Na drugi strani je klasična podoba kraljice Elizabete II. Poliranec ima maso 1 oz srebra 999/1000 in naklado 6500.

Mythical Creatures - Zmaj

Zadnji srebrnik v seriji Mythical Creatures predstavlja zmaja, ki varuje zaklad. Srebrnik bo izdan v škatlici z oštevilčenim certifikatom. Naklada je omejena na 5000 srebrnikov.

Ships That Never Sailed - Jolly Roger

Jolly Roger je četrti srebrnik v seriji Ships That Never Sailed. Jolly Roger je ladja iz dela Jamesa Barrieja Peter Pan in je dom kapitana Kljuke in njegove posadke na otoku Neverland (dežela Nije). Na srebrniku je predstavljena ladja Jolly Roger v zalivu morskih deklic, nad njo pa je v zraku Peter Pan. Vsak srebrnik je izdan v leseni šatulji v obliki knjige z certifikatom. Naklada je omejena na 3500 srebrnikov.

Koala

Predstavljeni sta bili Koala 1 oz 2014 v pozlačeni verziji in 1/10 oz BU Koala. Pozlačena koala je izšla v škatlici z certifikatom, ob izdaji so izdelali 5000 kosov, naklada pa je omejena na 10000 kosov. 1/10 oz BU Koala ima premer 20,60 mm in debelino 2 mm. Njena naklada ni omejena, izdana pa je na barvni kartici.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.