Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Tina Maze - Diamond Edition

Ekskluzivno za Zlatarno Celje je centralna banka Cookovih otokov izdala že drugo serijo srebrnika Tina Maze, poimenovano “DIAMOND EDITION”, ki ponovno postavlja nove smernice v svetu moderne numizmatike in športa. Srebrnik, ki obeležuje neverjetne dosežke naše vrhunske smučarke, tokrat krasita njena barvna podoba in diamant, izdelan pa je v izjemno omejeni seriji, ki šteje le 999 primerkov.

Zlatarna Celje je lansko leto premierno predstavila svetovno novost na področju numizmatike in športa – edinstveno upodobitev zgodbe o uspehu Tine Maze na srebrniku. Slednji je tako v Sloveniji kot tudi v tujini požel val navdušenja in ovekovečil dosežke naše vrhunske smučarke. Odličen odziv javnosti je botroval odločitvi, da Zlatarna Celje v sodelovanju s centralno banko Cookovih otokov v letošnjem letu izda že drugo serijo srebrnika Tina Maze, ki nosi ime “DIAMOND EDITION”.

Tokratna izjemno limitirana serija 999 srebrnikov je bila oblikovana s ciljem, da obeleži vse neverjetne dosežke, ki jih je v prejšnji sezoni nanizala naša kraljica belih strmin, in sicer svetovni rekord v številu zbranih točk v sezoni 2012/2013 (2414 točk), skupno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in osvojitev velikega kristalnega globusa. S temi dosežki se je Korošica zapisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov 2014.

Sprednjo stran srebrnika tako poleg napisov dosežkov krasi barvna podoba Tine Maze in vkovan diamant, kar ponovno predstavlja zanimivo novost v svetu moderne numizmatike. Na robu 1 unčnega srebrnika je navedena serijska številka, na zadnji strani pa je odtisnjena podoba Elizabete II in označena nominalna vrednost izdajateljice Cookovih otokov (5 dolarjev).

Ob predstavitvi srebrnika javnosti in uradnega začetka prednaročil je Jure Cekuta, vodja marketinga Zlatarne Celje, dejal: »Ponosni smo na dolgoletno sodelovanje s Tino Maze pri ustvarjanju srebrnega nakita Lencia by Tina Maze, katerega smo z izdajo kovanca Diamond Edition ponovno nadgradili. Tokrat smo želeli počastiti njene zgodovinske uspehe v pretekli sezoni, kar smo ponazorili z vkovanim diamantom na sprednji strani. Tina, ki sedaj krasi že dva srebrnika, še vedno ostaja edina aktivna športnica na svetu, ki ima lastno plačilno sredstvo s svojo podobo.«

Nove serije srebrnika se je razveselila tudi Tina Maze: »Težko je opisati občutek, ko v rokah držiš svoj srebrnik. Zares sem počaščena, da je Zlatarna Celje že drugo leto zapored izpeljala ta projekt in še naprej se bom trudila, da se z rezultati zahvalim za vso zaupanje in podporo.«

Kljub izjemno omejeni količini, ekskluzivni izdaji in vkovanem diamantu je cena v predprodaji ostala nespremenjena, in sicer znaša 149,00 evrov, medtem ko bo redna cena srebrnika znašala 179,00 evrov.

Sprejemanje prednaročil, ki traja do vključno 13.2.2014, poteka na spletni strani www.lencia-tinamaze.si. Srebrnik pa bo dobavljiv v prvih dneh začetka olimpijskih iger.

Obenem so v Zlatarni Celje 160 srebrnikov namenili prodaji v kompletu z lanskoletnim srebrnikom.

Cena slednjega v obdobju prednaročil znaša 299,00 evrov, v redni prodaji pa 329,00 evrov.

 

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.