Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Kanada - Birds of Prey - Pelegrine Falcon

Kanadska kovnica  je pred kratkim predstavila novo serijo Birds of Prey, ki je naslednica uspešne serije Kanadske divje živali. Prvi motiv v seriji je sokol selec, na leto bosta izšla dva motiva. Serija bo izhajala med letoma 2014 in 2015.

Sokol selec je srednje velik sokol s prišiljenimi perutnicami in kratkim repom, ki leti izjemno hitro in je v strmoglavem letu najhitrejše živo bitje na Zemlji (najvišje izmerjene hitrosti presegajo 320 km/h). Leti z upognjenimi perutnicami in hitro zamahuje s krili, vmes pa kratkotrajno drsi skozi zrak. Najvišja hitrost v horizontalnem letu lahko preseže 200 km/h. Sokol selec je ena najbolj razširjenih ujed na svetu, saj ga je najti skoraj povsod, celo na tihomorskih otokih. Njegov življenjski prostor so odprte krajine, stepe, polpuščave, svetli, redki gozdovi, tundre in gorski svet. Ime izvira iz dejstva, da ptice skrajnega severa in juga pogosto prepotujejo velike razdalje in prezimujejo v toplejšem okolju.

Masa

31,10 gramov

Čistina

Srebro 999/1000

Naklada

1000000

Premer

38 mm

Datum izdaje

4.2.2014

Nominala

5 CAD

Srebrnik naj bi bil dobavljiv od 25.2.2014 naprej.

Na spletu je bila objavljena tudi zanimiva primerjava cen srebrnikov iz serije Kanadske divje živali in javorjevim listom:

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.