Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Great White Shark 1/2 oz - 2014

The Perth Mint je izdala nov srebrnik z motivom belega morskega volka. Beli morski volk (znanstveno ime Carcharodon carcharias; imenovan tudi veliki beli morski pes ali beli morski pes) je izredno velik morski pes, ki ga najdemo v obalnih vodah vseh oceanov. Z dolžino okrog 6 metrov in težo skoraj 2000 kilogramov je beli morski volk največja poznana plenilska riba na svetu. Je edina preživela vrsta iz rodu Carcharodon. So na vrhu prehranjevalne verige, ogrožajo jih le še ljudje in občasno orke.

Srebrnik je oblikovala Natasha Muhl, na njem je predstavljen strašljiv veliki beli morski pes, v ozadju pa plavata še dva morska psa. Na drugi strani je klasična podoba kraljice Elizabete II z nominalo 50 centov. 1/2 oz srebrniki so pakirani v rolicah po 25 kosov, 20 rolic pa sestavlja monsterbox (500 kovancev). Naklada je omejena na 300 000 srebrnikov.Vsekakor to ni zadnja novost kovnice v tem letu, pripravljeni so še enounčni naložbeni srebrniki z motivom orla.

Srebrniki z motivom velikega morskega psa bodo na voljo po podobni oziroma nekoliko nižji ceni kot polunčne koale in lunarci.

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.