Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Perth Mint predstavil prvi klasični naložbeni srebrnik

 

Kovnica Perth Mint po celem svetu uživa ogled zaradi priljubljenih serij in polnumizmatičnih srebnikov, ki se precej razlikujejo od klasičnih naložbenih srebrnikov z nespreminjajočimi motivi in velikimi nakladami. Nobeden od Perth Mintovih srebrnikov še ni imel naklade, primerljive z najbolj priljubljenimi naloženimi srebrniki. Najbolj se jim je leta 2011 približala še enounčna koala z naklado 900 tisoč kosov.

Sedaj so se v Perth Mintu odločili, da bodo vstopili tudi na trg klasičnih naložbenih srebrnikov, ki se bo v prihodnjih letih še povečala. Pripravljen je prvi srebrnik z motivom morskega krokodila (Saltwater crocodile) in naklado milijon kosov. Srebrnik se ponaša s tipičnimi Perth Mintovimi merami - maso 1 oz, premerom 40,60 mm in nominalo 1 AUD. Dobavljiv bo v drugi polovici meseca maja.

Na kovancu je upodobljen velik morski krokodil z odprtimi usti, v katerih se bleščijo njegovi ostri zobje. Poleg podobe krokodila vsebuje tudi napis AUSTRALIAN SALTWATER crocodile, letnico 2014 in oznako kovnice. Na drugi strani je podoba kraljice Elizabete II in nominala. Kovanci bodo dobavljivi v monsterbox-ih z 500 kovanci ali tubah s 25 kovanci.

Nominala Kovina Masa Premer Kvaliteta Naklada
1 AUD srebro 999/1000 31,10 gramov 40,60 mm BU 100000

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.