Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Perth Mint - Junij 2014

Kovnica Perth Mint je predstavila novosti za mesec junij. Predstavljen je bil drugi srebrnik z seriji Bogovi Olimpa, Koala v polirani verziji, nov srebrnik z serije Land Down Under in še nekaj drugih.

Bogovi Olimpa - Pozejdon

Pozejdon je bil v grški mitologiji bog morja. Rimljani so ga imenovali Neptun, Etruščani pa Netuns. Bil je sin Kronosa in Ree, njegova brata sta bila Zevs in Had, sestre pa Hera, Demetra in Hestija, ki jo je tudi snubil. Poročen je bil z Amfitrio.
Na srebrniku Pozejdon drži trizob in na jezdi čez valove, v ozadju pa so delfini. Srebrnik ima maso 2 unči in je izdelan v tehniki Antique finish. Naklada je 1500 kosov.
Napovedan je tudi že tretji srebrnik v seriji z motivom boga Hada.

Koala 2014 proof

Kovanec v polirani verziji ima maso 5 unč in naklado 5000 kosov. Motiv je enak kot na navadnem srebrniku.

Land Down Under - Great Barrier Reef

Veliki koralni greben je tvorba ob avstralski obali, ki jo sestavlja okoli 2800 manjših ločenih podmorskih koralnih grebenov in okoli 600 koralnih otokov, ter je največja zbirka koral na svetu. Veliki koralni greben je od leta 1981 na UNESCO-vem seznamu zavarovane svetovne dediščine, CNN pa ga je imenoval za enega sedmih naravnih čudes sveta.
Greben se nahaja v čistem, plitvem morju ob obali Queenslanda. Dolg je približno 2300 kilometrov in je v geološkem pogledu zelo »mlad«, saj je nastal v zadnjih 18.000 letih. Večinoma se tvorbe končajo tik pod morsko gladino, nekaj pa jih je dovolj visokih, da so iz njih nastali majhni otoki. Ti so danes velika turistična atrakcija.
Na kovancu je predstavljen greben in letalo, ki leti nad njim. Srebrnik tehta 31,10 gramov in vsebuje srebro čistine 999/1000. Naklada je 5000 kosov. Kovanci so pakirani v škatli z certifikatom.

Mother's Love - Giraffe

Zadnji srebrnik iz serije Materinska ljubezen predstavlja ljubezen med žirafo in njenim mladičem. Kovanci imajo maso 1/2 oz in so narejeni iz srebra čistine 999/1000. Izdanih je bilo 4500 kosov, maksimalna naklada je 6500 kosov.

Australian Vintage Travel Poster - Kenguru

Nov srebrnik iz serije Australian Vintage Travel Posters, ki predstavlja turistične plakate po 2. svetovni vojni, je izdelan po plakatu Eileen Mayo iz leta 1957. Kovanec ima pravokotno obliko dimenzij 47,60 x 27,60 mm in naklado 5000 kosov.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.