Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Famous Ships That Never Sailed: Flying Dutchman & Pequod

The Pert Mint je izdal prva srebrnika v novi seriji "Famous Ships That Never Sailed", v kateri bodo predstavljene ladje iz legend in knjižnih del. Ta serija bo zanimiva dopolnitev prejšnje serije "Ships That Changed the World".

 

Flying Dutchman Silver Coin

Prvi srebrnik v seriji bo Flying Dutchman (Leteči Holandec), legendarna ladja duhov, ki je bila obsojena na večno plovbo po oceanih. Večina se te ladje spomni iz serije filmov Pirati s Karibov. Na srebrniku je prikazana ladja, ki pluje po razburkanem morju sredi nevihte. 

 

Pequod Silver Coin

Drugi srebrnik v seriji je Pequod iz Melvillove novele Moby Dick. Ladji poveljuje kapitan Ahab, ki preganja belega kita Moby Dicka. Na srebrniku je prikazana ladja Pequod in Moby Dick.


Oba srebrnika bosta zakonito plačilno sredstvo na otoku Tuvalu. Na zadnji strani bo kot navadno podoba kraljice Elizabete II z nominalo in datumom. 

Srebrniki v tej seriji bodo vsebovali eno unčo srebra čistine 999/1000. Premer srebrnikov je 40,60 mm, nominala pa 3000 srebrnikov. Vsi srebrniki bodo pakirani v leseni škatlici z certifikatom.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.