Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Doctor Who - 50th Anniversary

Novi srebrnik kovnice Perth Mint je bil izdan ob 50. obletnici britanske znanstveno fantastične televizijske serije Doctor Who, ki ima gledalce in oboževalce po celem svetu. 

Na zadnji strani enounčnega srebrnika s čistino 999/1000 je ponazorjen TARDIS, časovni stroj.

Oboževalci serije ga bodo zlahka prepoznali. TARDISov zunanji videz je podoben Britanski policijski postaji, ki je bila značilna za leto 1963, ko je bila serija prvič predvajana, s to razliko, da ima TARDIS večjo notranjost. 

S pomočjo TARDISa so se Doctor Who in njegovi prijatelji spopadali s časom in vesoljem. Popularna serija je najdlje predvajanja znanstveno-fantastična serija na svetu, zapisana tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Prvič je bila predvajana na British TV, novembra 1963.

Z velikimi črkami je na srednji strani napis DOCTOR WHO 50TH ANNIVERSARY 1963 – 2013. Z manjšimi črkami na vsaki strani pa 1oz 999 FINE SILVER and Doctor Who logo © 2012 & ™ BBC. Licensed by BBCWW Ltd.

Srebrniki, ki so kovani v The Perth Mint,  so legalno plačilno sredstvo Južno Pacifiškega otoškega ljudstva Niue, zaradi česar je na sprednjo stran kovanca Ian Rank-Broadleyev portret kraljice Elizabete II. Njen portret obdaja napis NIUE, TWO DOLLARS, ELIZABETH II in letnica 2013.

Okvirna cena za srebrnik je AUS $104.54 oziroma US $96.36, vendar lahko cena variira glede na svetovno ceno srebra. Izdaja je omejena na 10000 kosov. 

Kovanec se prodaja v embalaži v obliki TARDISa.

 

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.