Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Novi srebrniki RCM - julij 2013

Med prihajajočimi srebrniki The Royal Canadian Mint je tudi alternativna verzija Javorjevega lista, ki ponazarja vrednost 25 centov in se sveti v temi, v izdajo pa so vključeni tudi kilogramski zlatniki in srebrniki. Trenutno so novi izdelki dostopni preko prednaročil za imetnike Master's Club kartic, za vse druge kupce pa bodo na voljo 3. Julija.

 

The 2013 Maple Leaf Impression 20 dolarski srebrnik ima podobno zunanjost kot njegov predhodnik, izdan mesec pred njim. Več kot sto manjših javorjevih listov obkroža večjega, rdečega v sredini srebrnika. Srebrnik ima čistino 99.99% in tehta 31.39 grama.

Enokilogramski zlatniki in srebrniki upodabljajo moškega in ženskega severnega jelena, za njima pa se razprostira kanadska Artika.

Srebrnik je izdan v čast Odawski legendi o junaku Nanahboozho, ki se je lahko spremenil v velikanskega zajca. Legenda pravi, da je Nanahboozho po tem, ko je našel Turtle Island, prižgal kres, posledica katerega je Severni sij. Vsak kovanec ima čistino 99.99% in tehta 31,39 grama.

Srebrniki in zlatniki so izdani v čast Devil's Brigade, ki je bila prva posebna enota ameriško-kanadske vojske v II. svetovni vojni. Na kovancu je upodobljena zvezda in javorjev list, vsak na eni strani znaka prve posebne enote. Srebrniki čistine 99.99% tehtajo 23.17 grama, zlatniki, prav tako čistine 99.99% pa tehtajo 7.8 grama.

To je tretji kovanec, ki se sveti v temi in upodablja predzgodovinsko žival Tylosaurusa, plazilca, ki je v dolžino zrasel 13 metrov. Na srebrniku je upodobljeno zgolj predvidevanje, kako naj bi bil kuščar videti, v temi pa se sveti njegovo okostje. 

Prvi izmed kovancev v kolekciji Morskih bitij upodablja morsko zvezdo. 1/25 unčni zlatnik, čistine 99.99% ponazarja vrednost 50 centov.

Nova serija kovancev predstavlja podobe iz starih kanadskih bankovcev. Srebrnik, prvi v tej seriji, upodablja morski prizor, ki je bil na dvajset dolarskem bankovcu leta 1888. Na kovancu najdemo številne detajle, ki oblikujejo prelepo ozadje. Srebrnik čistine 99.99% tehta 23.17 grama. 

Prvi, v še eni izmed novih serij znamenitih kanadskih živali je zlatnik 99.999% čistine, ki ponazarja vrednost 350 $. Upodablja polarnega medveda v njegovem naravnem okolju. Tehta 35 gramov.

Drugi kovanec v seriji Ducks of Canada upodablja lesno raco. Barvni, 99.99% čistine srebrnik s težo 15,87 grama ima premer 34 mm.

Na sedmem izmed srebrnikov v seriji O Canada, je naslikana družina, ki občuduje Horseshoe slap, enega izmed treh Niagarskih slapov. Srebrnik je ½ unčni ima čistino 99.99%.

Posebna izdaja srebrnega dolarskega kovanca je izdana ob 60. obletnici Korejskega sporazuma. Kovanec je skoraj enak Kanadsko-Korejski medalji, s katero so nagrajevali Commonwealthske sile. 23.17 gramski srebrnik ima čistino 99.99% in v premer meri 36.07 mm.

In nazadnje, Royal Canadian Mint je izdala še enega izmed srebrnikov v popularni seriji “Exchange $20 for $20 Program” (Zamenjaj $20 za $20). Le ta zbirateljem omogoča, da kupijo srebrnik v vrednosti, ki jo le ta ima. Na zadnjem srebrniku v tej seriji je prikazana ledena gora pred njo pa posebna živalska vrsta. Srebrnik tehta 7.95 grama, v premer meri 27 mm in ima čistino 99.99%.

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.