Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Perth Mint - julij 2013

The Perth Mint of Australia je začela s sprejemanjem naročil za prihajajoče izdelke. Med njimi so enounčni srebrnik Avstralski Kenguru, pol gramski zlatnik Mini Koala in kolekcijo srebrnikov Australian Outback. Izšli bodo tudi novi srebrniki in zlatniki, ki bodo dopolnili kolekcije Mitološka bitja, Zakladi sveta in Australian Bush Babies II.

Enounčni Avstralski kenguru 2013 ima na sprednji strani podobo kenguruja, za njim pa se razprostira puščava. Kot pri vseh drugih 'high relief' kovancih, je tako na sprednji, kot na zadnji strani je tudi Avstralski kenguru 2013 oblikovan s vbočenim površjem, kar zagotavlja osupljiv videz.  Ob letošnji izdaji tako minevajo že 4 leta od prvega 'high relief' srebrnika, na katerem je bil upodobljen kenguru. 

V setu Australian Outback, ki ga je letos izdala The Perth Mint najdemo Avstralskega Kenguruja, Koalo in Kookaburro. V zbirki najdemo tri 1.5 unčne barvne srebrnike čistine 99.99%, ki upodabljajo značilne Avstralske živalske vrste.

Kenguruja najdemo na obarvani podlagi, ki prikazuje pšenično polje in kmečko okolje. Koala sedi na barvnem evkaliptusu in je obdana z njegovimi listi. Mladi kookaburi pa sedita na obarvanem drevesu med znamenitimi rožami.

 

Zbirka treh srebrnikov je dostopna v prestižni šatulji in je opremljena s certifikatom pristnosti.

Tretji kovanec v seriji Mitološka bitja predstavlja Phoenix. Sprednja stran upodablja feniksa, ki se dviga iz plamenov, kot simbol ponovnega vstajenja. Za prodajo bo izdanih samo 5000 kosov. Vsak kovanec je prodajan v črni šatulji skupaj z ilustrirano škatlo in oštevilčenim certifikatom pristnosti. Prva dva srebrnika v seriji Mitološka bitja sta bila Unicorn and Griffin, Phoenixu pa bosta sledila še Werewolf in Dragon.

Prvi zlatnik, izdan v okviru nove serije Zakladi sveta, vključuje drag kamen granat, ki ponazarja Evropo. Vsak enounčni zlatnik ima v sredini prozorno škatlico, v kateri je shranjenih nekaj zrn granata.

Na sprednji strani so na samem zlatniku naslikane Evropske Alpe in listi mlečne grašice. Maksimalno število izdanih zlatnikov je 750, vsak od njih pa je prodajan v izložbeni šatulji z ilustracijo in oštevilčenim certifikatom pristnosti.

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.