Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Britannia 2013

Royal British Mint je predstavila srebrne kovance Britannia 2013. Na slednjih je nova podoba Britannie in predstavlja začetek nove serije za zbiratelje. V začetku letošnjega leta je Royal Mint naredila številne spremembe v seriji Britannia. Čistina srebra je iz 95.8% narastla na 99.9%. Palice od začetka leta 2013 vključujejo stalen dizajn Standing Britannia Philipa Nathana, na zbirateljskih različicah pa bo vsako leto predstavljen nov izgled.

 

Podobo letošnjega zbirateljskega srebrnika je oblikoval Rober Hunt. Na srebrniku sedi Britannia, oblečena v značilno haljo. Njena glava je obrnjena, kar je simbol interesa za države izven njenih meja. Na glavi nosi Korintsko čelado, v roki pa drži Neptunski trident, ki predstavlja njo, kot 'vladarko valov'. Sova je simbol modrosti. Levo zgoraj je napis Britannia, na dnu pa leto izdaje srebrnika.

Srebrnik je bil razkrit na Royal Mint-ovi spletni strani, ki ponuja Britannia srebrnike v  prednaročilu v različnih velikostih.

Srebrniki so na voljo kot:

•1 oz bleščeči srebrnik

•1 oz srebrnik

•set dveh srebrnikov (1/10 oz in 1/20 oz)

•set petih srebrnikov (1 oz, 1/2 oz, 1/4 oz, 1/10 oz, in 1/20 oz)

•5 oz srebrnik

V začetku leta se je pojavilo tudi nekaj kritik zaradi kakovosti srebrnikov, kljub temu pa je letošnja prodaja presegla lansko. Nova izdaja Britannia srebrnikov, predstavlja drugo stran Royal Mint, ki si prizadeva za prenovo in širitev srebrnikov Britannia.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.