Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Kraljevo rojstvo - Royal baby

The Royal Canadian Mint in Perth Mint sta nedavno naznanili izdajo kovancev ob rojstvu britanskega princa Georga Alexandra Louisa. Nove izdaje so posledica dobro sprejetih srebrnikov ob rojstvu prestolonaslednika Royal British Minta, predvsem £5 srebrnik, ki na zadnji strani nosi podobo Svetega Gregorja, ki se bori z zmajem. 

 

Royal Canadian Mint je napovedal izdajo $5 srebrnika s posebej izbranimi zlatimi elementi: črki W in C nad katerima sta kroni in dva javorjeva lista. 

Zunanji obroč kovanca krasijo stvari, ki so povezane z novorojencem. RCM nakazuje, da je na srebrniku uporabljena posebna tehnika, ki poudari posamezne elemente in poskrbi za 3D efekt. 

Čistina srebrnika je 99.99% in tehta 23,17 grama, v premer pa meri 36 mm. Maksimalna naklada je 15.000 srebrnikov, posamezno gospodinjstvo pa lahko naroči največ tri srebrnike.  

 

Naslednja izdaja je sestavljena iz treh kovancev na katerih je upodobljeno veselje in čudež prvih mesecev življenja novorojenca. Scene prikazane na srebrnikih so poimenovane “Sweet dreams [sladke sanje]”, “Tender bonds [nežne vezi]” in “A hopeful future [upajoča prihodnost]”.

Vsak od srebrnikov predstavlja legalno vrednost 20 dolarjev in ima čistino 99.99%, tehta 31,39 grama in v premer meri 38 mm. Naklada je 7.500 setov z omejenim naročanjem: en set na gospodinjstvo.

 

 

Perth Mint of Australija je izdala eno unčni srebrnik (in ¼ unčni zlatnik) s podobo vojvoda in vojvodine Cambriške, ki pestujeta njunega novorojenčka. Scena je okrašena s trakom zavezanim v mašno okoli šopka želodov in lilij. Na srebrniku je napis “In Celebration of the Birth of HRH Prince George [V čast rojstvu Njegovi kraljevi visokosti Princu Georgu]” in “22.07.2013 [datum rojstva prestolonaslednika]″.

Naklada srebrnikov je 10 000.

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.