Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Perth Mint - avgust 2013

Perth Mint je predstavila nove srebrnike in omogočila naročanje. Ta mesec so novi izdelki med drugim zadnji srebrniki v seriji Birds of Australia (Ptice Avstralije), Land Down Under (Dežela tam spodaj) in Seasons series (Letni časi). Prav tako so izdali tudi 2013 Koala High Relief srebrnik. 

Zadnji kovanec v zbirki Ptice Avstralije upodablja Splendid Fairy-wren. Sprednja stran kovanca upodablja barvni ptici moškega (modre barve) in ženskega (sivo-rjave barve) spola, v ozadju pa ju obdaja Avstralsko rastlinje.

½ unčni kovanec ima čistino 99.9% in maksimalno naklado 10.000 kosov. 

Serija The Land Down Under oziroma Dežela tam spodaj prikazuje različne poglede na odkritje Avstralije, antično kulturo in življenje. Četrti in zadnji srebrniki v tej seriji prikazujejo surfanje v različnih motivih. 

Srebrnik prikazuje moškega surferja z desko, ki ima pogled usmerjen k oceanu, ki je uokvirjen z obliko Avstralije na zemljevidu. Enounčni srebrnik ima čistino 99.9% in v premer meri 40,60 mm. Naklada je 5.000 kosov.

Prejšnji srebrniki v seriji so predstavljali Sydneyjsko operno hišo, Didgeridoo in kapitana Jamesa Cooka. 

 

V sklopu serije Avstralski letni časi je bil izdan četrti srebrnik, ki predstavlja pomlad. Slednja je v Avstraliji septembra, oktobra in novembra. Sprednja stran kovanca prikazuje bela kakaduja, ki ju obdajajo banksije in voščeno cvetje. 

Enounčni kovanec ima čistino 99,9% in meri v širino ter dolžino meri 33,2 mm. Naklada je 5.000 srebrnikov. Srebrnik je pakiran v šatulji z oštevilčenim certifikatom pristnosti.

 

Enounčni srebrnik Avstralska koala 2013 prikazuje odraslo koalo, ki sedi na veji evkaliptusa. Tako kot tudi drugi Perth Mint High relief kovanci, je tudi pri tem srebrniku tako na sprednji kot zadnji strani konkavna površina, s čemer se doseže izjemen videz srebrnika. Maksimalna naklada je 10. 000 kosov, trenutna omejitev pa je 9.000 srebrnikov. 

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.