Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

RCM - Superman

Kanadska kraljeva kovnica je predstavila sedem različnih kovancev z motivom Supermana, ki letos praznuje 75. obletnico. Kovanci so iz zlata, srebra in zlitine bakra in niklja, uporabljena je hologramska tehnika z klasičnim barvnim motivom, ki sta ga pripravila Joe Shuster in Jim Lee. Prednaročila so pričeli zbirati prejšnji teden, kovanci so bili na voljo samo kanadskim zbirateljem.

Srebrnik S-shield

Predstavljeni so bili trije različni enounčni srebrniki čistine 9999/10000 z nominalo 20 $. Na prvem je prikazan dobro znani supermenov S-shield (ščit) v rumeno-rdeči izvedbi. Napis na srebrniku je v jeziku s planeta Kripton, kjer naj bi bil Superman rojen. Kovanci imajo premer 38 mm in naklado 10000 kosov.

Srebrnik Man of Steel

Na drugem srebrniku je novejša podoba supermana, ki varuje mesto Metropolis. Ta podoba je bila predstavljena aprila 2004, narisal pa jo je Jim Lee.

Srebrnik Superman – hologram

Posebnost tega srebrnika je posebna hologramska tehnika, ki je bila uporabljena prvič na svetu. Slika na kovancu ni prilepljena oziroma natisnjena, ampak vgravirana na mikroskopskem nivoju.

Slika je vzeta iz stripa iz leta 2000, avtor je Jim Lee. Na srebrniku je motiv supermana, ki leti nad Metropolisom.

Srebrnik Moderni Superman

Ta srebrnik vsebuje ½ oz srebra čistine 9999/10000, nominala je 15 $. Na njem je moderna podoba Supermana. Za izdelavo kovanca so uporabili novo lasersko metodo, ki omogoča še natančnejše detajle. Premer srebrnikov je 34 mm, naklada je 15000 kosov.

Srebrnik Vintage Superman

Kovanec z nominalo 10 $ vsebuje 7.96 gramov srebra čistine 9999/10000. Na njem je podoba Supermana, ki razbija verige. Prvotno je bila slika objavljena v Action Comics #1, narisal jo je Joe Shuster. Ta srebrnik edini v seriji ne vsebuje barve, njegov premer je 27 mm, naklada pa 15000 kosov.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.