Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

The Perth mint - Novosti v mesecu oktobru

The Perth Mint je začel sprejemati naročila za oktobrske novosti. Med njimi so dodatni zlatniki in srebrniki Leto Konja 2014, četrta izdaja v seriji Australian Map Shaped kovanci, Božični kovanec 2013 in drugi.

Kolekcija Typeset 2014 Leto konja vključuje štiri različne verzije enounčnega srebrnika 2014 Leto Konja. Na kovancih sta upodobljena dva konja v značilni Kitajski pokrajini skupaj s Kitajsko pismenko in napisom 'Year of the Horse'.

Na prvem kovancu sta konja matirana, ozadje pa odsevno. Na drugem kovancu sta konja pozlačena s 24-karatnim zlatom, tretja verzija je barvna verzijo: konja sta rjave barve. Na četrtem srebrniku pa sta odsevna konja v kontrastu z matiranim ozadjem.

Kovanci so prodajani v šatulji, z oštevilčenim certifikatom pristnosti. Serija je omejena na 1.500 kosov. V prejšnjih letih so bile Typeset kolekcije razprodane zelo hitro. 

Pozlačena verzija enounčnega srebrnika Leto Konja 2014 je na voljo tudi posamezno. Kovanec je prodajan v šatulji, skupaj z oštevilčenim certifikatom pristnosti ali v kapsuli, samo s certifikatom. Izdaja posameznih kovancev je omejena na 47.500 kosov.

Barvni srebrnik Leto Konja 2014 se razlikuje od tistega, prodajanega v Typeset kolekciji, saj je ozadje svetleče in ne matirano. Na voljo sta dve različni velikosti: 1 oz in ½ oz, vsak z maksimalno naklado 10.000 kosov.

Kovanec Leto Konja 2014 je skovan tudi v Gemstone verziji. Srebrnik tehta en kilogram, njegova čistina je 99.9%. Upodobljena sta dva konja, obarvana v rjavo barvo, v očesu enega od konjev pa se svetlika diamant. Maksimalna naklada je 5000 kosov.

The Perth Mint je predstavil četrti kovanec v seriji Australia Map Shaped Coin (kovanci v obliki zemljevida Avstralije). Prikazuje kljunaša, v ozadju pa slap in reko. Vsak enounčni kovanec ima čistino 99.99%. Maksimalna naklada je 6000 kosov. Vse prejšnje izdaje, ki so upodabljale kookaburro, emuja in kenguruja so razprodane. Naslednja načrtovana kovanca v seriji sta Koala in Slanovodni Korokodil.

Božični kovanec 2013 prikazuje božično drevo, okrašeno z novoletnimi okraski, v ozadju pa se razprostirajo zvezde. Napis nad smreko je 'Merry Christmas' (Vesel božič), ob strani pa je napis “1/2 oz 999 Silver”. Kovanci so prodajani v šatulji skupaj s certifikatom avtentičnosti in praznično okrašenim ovojem. Maksimalna naklada je 5000 kosov.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.