Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Royal Canadian Mint Oktober 2013

Royal Canadian Mint je začela s sprejemanjem naročil za nove izdelke, med katerimi so številni božično in praznično obarvani kovanci, z različnimi podobami, cenami in tehnikami kovanja. Izdana sta bila tudi zlatnik in srebrnik Javorjev list, srebrniki v serijah Animal Architects, Bald Eagle, O Canada in  Coat of Arms.

Prvi med božično in praznično obarvanimi srebrniki je srebrnik z nominalno vrednostjo $20, na katerem je prikazan Božiček. Srebrnik je del projekta Royal Canadian Minta '$20 za $20', ki kupcem ponuja kovance čistine 99.99% za ceno enako njihovi nominalni vrednosti. 

Kovanec tehta 7.96 grama in v premer meri 27 mm. Maksimalna naklada je 225,000 kosov. Srebrniki so na voljo le prebivalcem Kanade in Združenih držav Amerike, z omejitvijo treh kovancev na gospodinjstvo.

1 oz srebrnik prikazuje beneško stekleno sladkorno paličico. Na zadnji strani so poleg le te še številni praznični predmeti, kot so okraski, cvetovi božične zvezde, petkraka zvezda in sladkorna palčica. Slednja je edinstven izdelek Beneškega steklarja Murana iz Italije. Prejšnji kovanci, ki so vključevali elemente Beneškega stekla, so pošli zelo hitro. Naklada srebrnikov je 10,000 kovancev, z omejitvijo enega kovanca na gospodinjstvo.  

Polunčni srebrnik prikazuje poljsko kokoš na hruški, prizor iz božične pesmi Twelve Days. Zadnja stran vključuje poljsko kokoš s hruško in zarošenim oknom, ki razkriva sneženo vreme. Na dnu kovanca je rdeča pentlja. Naklada srebrnika je omejena na 10,000 kosov. 

Še eden izmed polunčnih srebrnikov prikazuje tri adventne sveče. Na zadnji strani kovanca so tri goreče rdeče sveče na svečnikih, v ozadju pa se razprostirajo storži ter drugo okrasje. Naklada je omejena na 10,000 kovancev, vsako gospodinjstvo lahko kupi največ 2 srebrnika.

Še en med prazničnimi srebrniki je enounčni kovanec, ki prikazuje Adventni venček skupaj s petimi Swarovskimi kristali. Trije so obarvani modro, dva pa zlato. Maksimalna naklada je 10,000 kosov.

Tudi na božičnem kovancu, ki prikazuje snežinke, je Swarovski kristal, ki je črne barve in oblikovan v snežinko. Naklada je omejena na 10,000 kosov.

Serija kovancev Javorjev list 2014 vključuje štiri različne velikosti. Zadnja stran vsakega srebrnika prikazuje dva prekrivajoča se javorjeva lista na gladki podlagi. Iz fotografij srebrnika je razvidno, da se zlati list dviga iz podlage. Pet kovancev (v velikostih 1 oz, 1/2 oz, 1/4 oz, 1/10 oz, in 1/20 oz) je na voljo skupaj v setu. Naklada je omejena na 9,999 setov, z omejenim naročilom 3 kosov na gospodinjstvo.

Peti kovanec v seriji O Canada je enounčni srebrnik, ki upodablja orko. Odrasla orka in njen mladič sta obdana s kamenimi oceanskimi tlemi. Naklada je 8,500 kosov.

Deseti kovanec v seriji O Canada polunčni srebrnik prikazuje orko. Na zadnji strani je prikazana orka, ki skoči iz oceana, manjka le njen rep. Naklada je 40,000 kosov.

Druga izdaja v seriji Animal Architects prikazuje pajka in njegovo mrežo. ¼ unčni srebrnik prikazuje pajka, in mrežo s številnimi podrobnostmi. Izdaja je omejena na 10,000 kosov.

Spominski enounčni srebrnik je izdaj ob 50. obletnici kanadskega ohranjanja miru na Cipru. Zadnja stran srebrnika prikazuje vojaka z znamenito modro baretko, v ozadju pa vidimo vojaški stolp. Izdaja je omejena na 8,500 kosov.

5-kilogramski srebrnik prikazuje "Tsatsisnukomi" iz leta 1912. Srebrnik je šele drugi 5-kilogramski srebrnik Kanadske kovnice z čistino 99,99%. Naklada je omejena na 100 kosov.

 

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.