Novice na FBKovanje srebrnikov

Zadnje novice

Australian Megafauna & set Doctor Who

Kovnica Perth Mint je pričela s sprejemanjem naročil za dva nova produkta. Prvi produkt je set 11 kovancev ob 50-letnici serije Doctor Who. Drugi produkt je prvi kovanec v seriji Australian Megafauna z motivom procoptodona. 

Set kovancev Doctor Who

Srebrnik in zlatnik ob 50-letnici serije Doctor Who sta bila hitro razprodana, zato se je kovnica odločila, da bo izdala še set 11 srebrnikov z barvno podobo doktorja v različnih življenskih obdobjih. Vsak srebrnik vsebuje 1/2 oz srebra čistine 999/1000, kovan je v kvaliteti visokega sijaja, njegov premer pa je 36,60 mm. Srebrniki so zakonitoplačilno sredstvo na otoku Tuvalu, maksimalna naklada je 3000 setov oziroma 4000 posameznih srebrnikov. Kovanci so pakirani v posebnih škatlicah v obliki doktorjeve ure.

 Srebrnik Procoptodon

Srebrnik Procoptodon je prvi srebrnik v novi seriji Australian Megafauna, v kateri so predstavljene živali, ki so naseljevale Avstralijo v pleistocenu. Procoptodon je največji in najtežji kenguru, ki je kdaj koli obstajal in je na srebrniku predstavljen z barvnim ozadjem. Kovanec je oblikoval Peter Trustler, mednarodno priznani umetnik in zoolog. Vsak kovanec vsebuje eno unčo srebra 999/1000 in je kovan v kvaliteti visokega sijaja (proof). Naklada je 6500 kosov, srebrniki so pakirani v škatlicah in imajo certifikat o avtentičnosti. V seriji bo 5 srebrnikov, izšli bodo januarja, marca, maja in julija.

Za oddajo komentarjev se prosimo prijavite.